Małże z pomidorami, winem i anyżem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 16G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, wino, likier o smaku anyżu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Małże z pomidorami i białym winem, Batoniki figowe z czerwonym winem i nasionami anyżu, oraz Grzane wino cytrusowe i anyżowe.
Instrukcje
1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać małże, 2 łyżki natki pietruszki, anchois i czosnek, następnie Likier; wymieszać, aby zmiksować. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
Likier
Małże
Pietruszka-nać
Czosnek
4
Dodaj sos pomidorowy i wino. Przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 6 protokół (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Małże i sos podzielić na 4 płytkie miseczki.
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.