Małże z estragonem seler winegret

Małże z estragonem seler winegret
Małże z estragonem seler Vinaigrette może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 119 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka szparagowa z liśćmi selera, jajami przepiórczymi i winegretem estragonowym, Tagliatelle z małżami i estragonem, oraz Małże w bulionie z pomidorów Estragonowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Małże gotować w winie w 4-do 6-litrowym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, przykrytym, aż małże po prostu otwierają się szeroko, sprawdzając często po 4 minutach i przenosząc otwarte małże do dużej miski za pomocą łyżki szczelinowej. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 8 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
GarnekGarnek
2
Wlać płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach do 1-do 2-kwartowego ciężkiego rondla i gotować, aż zmniejszy się do około 3 łyżek stołowych, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Jajka drobno posiekać, następnie dodać do zredukowanego płynu wraz z octem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
5
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie ubić seler, cebulę i estragon. Doprawić winegret solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
EstragonEstragon
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Usunąć małże z muszli i zachować 1 pół muszli z każdego małża. Małże (ale nie muszle) wymieszać z winegretem i marynować, przykryte i schłodzone, co najmniej 1 godzinę. Spłukać i osuszyć zarezerwowane muszle małży, a następnie schłodzić w szczelnie zamkniętym plastikowym worku do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
7
Ułóż muszle na dużym talerzu wyłożonym wodorostami i łyżka małża z odrobiną vinaigrette do każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
8
* Dostępne w sklepach z owocami morza na specjalne życzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MorzaOwoce Morza
1
Małże można marynować do 1 dnia.* Dostępne w sklepach z owocami morza na specjalne życzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Owoce MorzaOwoce Morza

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia38
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn