Małże w chorizo i bulionie pomidorowym
Małże w chorizo i bulion pomidorowy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 352 kalorie, 24g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 57 osób. Jeśli masz pomidory w puszkach, chorizo, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pikantne małże w pomidorowym bulionie Chorizo, Małże gotowane na parze z pomidorem i bulionem Chorizo, oraz Gotowane Na Parze Małże W / Ciecierzyca Chorizo Butter Bulion dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać chorizo i gotować, mieszając, aż większość tłuszczu jest renderowana i zaczyna chrupać na brzegach, o 4 protokół.
Przenieść chorizo do miski i odstawić.
Dodaj cebulę patelnię, mieszając, aż zaczną zmiękać, 4 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachną, o 30 sekund dłużej, a następnie dodać pomidory z sokami. Delikatnie rozbij pomidory drewnianą łyżką lub masherem ziemniaczanym i przynieś na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pozostawić pomidory gotować, aż w większości w podziale, ale zanim zgęstnieje zbyt dużo, o 8 protokół.
Dodać wino i wymieszać, aby połączyć, a następnie dodać małże. Przykryć i gotować, od czasu do czasu potrząsając patelnią delikatnie, aż większość Małży się otworzy, 2 do 3 minut. Wmieszać chorizo z powrotem i wyrzucić małże, które nie zostały otwarte.
Podawać z chrupiącym włoskim chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.