Małże W Bulionie Pikantnym
Małże w bulionie pikantnym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 14g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, pieprzu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Małże w bulionie nasturcji, Małże w bulionie z kopru włoskiego, oraz Małże W Bulionie Szafranowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut.
Dodać sok warzywny i 6 kolejnych składników. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut. Wymieszać z kolendrą.
Dodać małże; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do otwarcia muszli.
Wyrzucić liście laurowe i nieotwarte muszle. Małże podziel równomiernie na 4 miski. Bulion z kadzi na małże.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.