Małże Melissy
Melissa ' s Mussels jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 21 fanów. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jeśli masz pomidory w puszkach, ziarna pieprzu, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Sweet Melissa ' s Autumn Chi-lee, Melissa ' s Turkey Meatloaf, oraz Melissa Joulwan ' s Chorizo Meatballs.
Instrukcje
W dużym garnku (lub zlewie kuchennym) moczyć małże 10 minut w wystarczająco lekko osolonej zimnej wodzie, aby pokryć.
W oddzielnym dużym garnku wymieszaj cebulę, pomidory, czosnek, piwo, wino i ziarna pieprzu.
Umieścić małże w garnku i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut, zmniejszyć ogień do niskiej, i kontynuować gotowanie 5 minut, aż małże otwarte. Nieotwarte małże należy wyrzucić.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.