Małże i Spaghettini po włosku
Włoskie małże i Spaghettini wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 406 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, sok z małży, małże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 91%. Spróbuj Spaghettini Z Gotowanymi Na Parze Małżami, Ugotuj książkę: Spaghettini w stylu Saliny z pomidorkami koktajlowymi, oraz Małże Po Tajsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; smażyć przez 4 protokół.
Dodaj sok z małży, czerwoną paprykę i pomidory. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Dodaj małże; przykryć i gotować 3 protokół lub do otwarcia muszli. Wyrzucić nieotwarte pociski. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 2 minuty, odsłonięte, lub aż sos zgęstnieje.
Odcedzić makaron i umieścić w każdej z 4 misek. Top z małży i sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.