Małże gotowane na parze z tajską bazylią i Chiles
Gotowane na parze małże z tajską bazylią i Chiles może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 105 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, tajskiej bazylii, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Małże gotowane na parze z tajską bazylią i Chiles, Małże gotowane na parze z mlekiem kokosowym i tajskimi Chiles, oraz Małże gotowane na parze z szynką, papryką i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; smażyć przez 1 minutę lub do złotego.
Dodaj chile; saut 10 sekund. Wymieszać z winem i 4 kolejnymi składnikami (przez pieprz). Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże; przykryć i gotować 7 protokół lub do otwarcia muszli.
Dodać bazylii; przykryć i gotować przez 1 minutę. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Usuń małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.