Małże gotowane na parze z imbirem i szalotkami
Jeśli 13 centów za porcję spada w budżecie, małże na parze z imbirem i szalotki może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 9 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz małże, pieprz, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dorsz Gotowany Na Parze Z Imbirem I Szalotkami, Dorsz gotowany na parze z imbirem i szalotkami, oraz Dorsz gotowany na parze z imbirem i szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki sosu połączyć w misce.
Umieścić małże w naczyniu steamproof. Sos wymieszać, zalać małże.
Umieść naczynie na stojaku w woku nad 6 szklankami wrzącej wody, przykryj i para, 1 1/2 do 2 minut. Nie oversteam, lub małże staną się trudne. Wyłączyć ogrzewanie i wyjąć naczynie z parownika.
Udekorować kolendrą i podawać natychmiast.
Aby scallion oil: Trim, czyste, i suche 3 do 4 pęczki szalotki (1 funt), a następnie pokroić każdą szalotki na 2-calowe kawałki i lekko rozbić białe porcje.
Podgrzej wok na wysokim ogniu przez 30 sekund.
Dodaj 1 1/2 szklanki oleju z orzeszków ziemnych i szalotki. Wymieszać i dobrze wymieszać, dzięki czemu niektóre szalotki są zanurzone w oleju. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, i gotować olej i szalotki przez 20 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki brązowy. Wyłączyć ciepło, przecedzić przez drobny sitko do miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać do szklanego słoika, przykryć i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego. Ten przepis sprawia, że 1 1/4 szklanki, ale olej utrzymuje się przez trzy miesiące w lodówce.
From my Grandmother ' s Chinese Kitchen: 100 family Recipes and Life Lessons by Eileen Yin - Fei Lo, (C) © 2006 by arrangement with Home Books, a member of Penguin Group (USA), Inc.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.