Małże Gotowane Na Parze-Moules Frites

Małże Gotowane Na Parze-Moules Frites
Przepis gotowane na parze Mule-Moules Frites jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 1185 kalorii. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz wermut, śmietana, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Moules frites, Moules Sans Frites, oraz Classic Moules-Frites dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować ziemniaki: szorować ziemniaki, obrać je, jeśli chcesz (nie mam), a następnie pokroić je wzdłuż na płyty, 3/8 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2
Wytnij płyty wzdłuż na pałki 3/8 cala.
1
Wlać biały wermut do głębokiego, 4-ćwiartkowego, niereaktywnego rondla na dużym ogniu i gotować, aż płyn prawie całkowicie odparuje; dodać śmietanę i gotować płyn ponownie, aż zmniejszy się o połowę. W razie potrzeby wymieszać, aby nie przegotować. W międzyczasie podziel żarówkę kopru włoskiego na pół wzdłuż, usuń rdzeń, przycinaj liściasty koniec i rezerwuj na inne użycie. Pokroić żarówkę w plastry ¼ cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
WermutWermut
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Do zredukowanej śmietany dodać pokrojony koper włoski i czosnek, doprowadzić do wrzenia; wyłączyć ogień i odstawić.Najpierw podsmaż ziemniaki: rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy (lub wysokim, głębokim garnku) do 325 stopni. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć olej z gotowanych ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wlać ziemniaki z wypełnionej wodą miski do durszlaka, a następnie poklepać je całkowicie do sucha ręcznikami papierowymi. Smażyć ziemniaki w kilku partiach, aby uniknąć tłoczenia oleju, mieszając je, aby równomiernie rozprowadzić w oleju, aż po prostu zaczną się złote, około 4 do 5 minut. Przenieś par ugotowane ziemniaki na papierowy ręcznik wyłożony arkusz patelni i pozwól im dojść do temperatury pokojowej, co najmniej 10 minut i do godziny przed podaniem. Podnieś temperaturę oleju do 375 stopni.Gotować małże: doprowadzić sos śmietanowy z powrotem do wrzenia na średnim ogniu; dodać małże, przykryć patelnię i gotować, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, aż zaczną się otwierać; o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zdjąć pokrywkę i ponownie wstrząsnąć patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlać wino, wstrząsnąć i gotować przez kolejne 2 minuty lub tak, aż wino zmniejsza niektóre. Przykryć patelnię, zdjąć z ognia i odstawić.Daj ziemniakom drugą smażyć: pracując z około połową ziemniaków na raz, smażyć na oleju o temperaturze 375 stopni, aż będą złociste i chrupiące, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Osuszyć je na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia; wrzucić do koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Do dużej miski wlać małże i cały bulion; udekorować szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Podawać w pojedynczych miseczkach z frytkami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia50
Magazyn