Małże Gotowane Na Parze-Moules Frites
Przepis gotowane na parze Mule-Moules Frites jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 1185 kalorii. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz wermut, śmietana, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Moules frites, Moules Sans Frites, oraz Classic Moules-Frites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ziemniaki: szorować ziemniaki, obrać je, jeśli chcesz (nie mam), a następnie pokroić je wzdłuż na płyty, 3/8 cala grubości.
Wytnij płyty wzdłuż na pałki 3/8 cala.
Wlać biały wermut do głębokiego, 4-ćwiartkowego, niereaktywnego rondla na dużym ogniu i gotować, aż płyn prawie całkowicie odparuje; dodać śmietanę i gotować płyn ponownie, aż zmniejszy się o połowę. W razie potrzeby wymieszać, aby nie przegotować. W międzyczasie podziel żarówkę kopru włoskiego na pół wzdłuż, usuń rdzeń, przycinaj liściasty koniec i rezerwuj na inne użycie. Pokroić żarówkę w plastry ¼ cala.
Do zredukowanej śmietany dodać pokrojony koper włoski i czosnek, doprowadzić do wrzenia; wyłączyć ogień i odstawić.Najpierw podsmaż ziemniaki: rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy (lub wysokim, głębokim garnku) do 325 stopni. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć olej z gotowanych ziemniaków.
Wlać ziemniaki z wypełnionej wodą miski do durszlaka, a następnie poklepać je całkowicie do sucha ręcznikami papierowymi. Smażyć ziemniaki w kilku partiach, aby uniknąć tłoczenia oleju, mieszając je, aby równomiernie rozprowadzić w oleju, aż po prostu zaczną się złote, około 4 do 5 minut. Przenieś par ugotowane ziemniaki na papierowy ręcznik wyłożony arkusz patelni i pozwól im dojść do temperatury pokojowej, co najmniej 10 minut i do godziny przed podaniem. Podnieś temperaturę oleju do 375 stopni.Gotować małże: doprowadzić sos śmietanowy z powrotem do wrzenia na średnim ogniu; dodać małże, przykryć patelnię i gotować, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, aż zaczną się otwierać; o 2 protokół.
Zdjąć pokrywkę i ponownie wstrząsnąć patelnią.
Wlać wino, wstrząsnąć i gotować przez kolejne 2 minuty lub tak, aż wino zmniejsza niektóre. Przykryć patelnię, zdjąć z ognia i odstawić.Daj ziemniakom drugą smażyć: pracując z około połową ziemniaków na raz, smażyć na oleju o temperaturze 375 stopni, aż będą złociste i chrupiące, około 4 minut.
Osuszyć je na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia; wrzucić do koszernej soli.
Do dużej miski wlać małże i cały bulion; udekorować szczypiorkiem.
Podawać w pojedynczych miseczkach z frytkami na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.