Małże Goan
Goan małże zajmuje około 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 343 kalorie, 18g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mleka kokosowego, gałązek kolendry, cebuli i mielonej kolendry. 81 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kolacja: małże w sosie Goan (Thisri), goan dal z pałeczkami / goan of dal z kokosem, oraz Małże a La Mariniere (małże gotowane na parze).
Instrukcje
Usunąć brody, a następnie dobrze umyć małże w zimnej wodzie. Odśwież wodę i powtarzaj, aż będzie jasne. Wszystkie małże, które są połamane lub pozostają otwarte po naciśnięciu, należy wyrzucić.
Rozgrzać olej w ognioodpornej zapiekance. Cebulę smażyć na bardzo lekko brązową, następnie dodać imbir, czosnek, Chilli, przyprawy, dobrą szczyptę soli i mielony pieprz. Gotować przez 2-3 min, aż pachnące i tosty.
Wlać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, aby wszystko wymieszać.
Włóż małże do naczynia, przykryj, podgrzej do maksimum i gotuj przez 3-4 minuty, aż małże się właśnie otworzą. Rozsypać gałązki kolendry i podawać z klinami limonki do wyciskania.