Małpi chleb II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Monkey Bread II. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 4558 kalorii, 57g białka, oraz 190 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $4.8 za porcję. 725 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, margaryny, rodzynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grands Monkey Bread / Easy Monkey Bread {Idealny Na Wakacyjne Poranki!}, Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), oraz Chleb Małpi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć patelnię do pieczenia z maszyny.
Umieść drożdże, mąkę, zmielony cynamon, sól, biały cukier, 2 łyżki masła i wodę w kolejności zalecanej do wypieku chleba. Upewnij się, że żaden płyn nie ma kontaktu z drożdżami. Wybierz cykl ciasta i naciśnij start.
Gdy ciasto jest kompletne, umieścić ciasto na mąki powierzchni i zagnieść 10 do 12 razy.
W średnim rondlu na małym ogniu roztopić jedną szklankę masła, wymieszać z brązowym cukrem i rodzynkami (1/4 szklanki posiekanych orzechów też jest dobre!). Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto pokroić w kawałkach cala. Upuść jeden kawałek na raz do mieszaniny cukru maślanego. Dokładnie płaszcz kawałki ciasta, a następnie warstw je luźno w nasmarowanym Bundt lub rurki patelni, zataczając warstwy więc jesteś plopping każdy kawałek ciasta na przestrzeni między dwoma poniżej.
Niech wyrośnie w ciepłym, bez przeciągów miejscu, aż ciasto będzie tuż nad górną częścią patelni, 15 do 20 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 do 25 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z piekarnika, umieść płytę twarzą w dół w górnej części patelni i, za pomocą rękawic kuchennych do trzymania płyty na patelni, Odwróć obie, aż chleb wysunie się na talerz.
Podawać na ciepło...i baw się dobrze.