Masło toffi orzechy laskowe i gorzka czekolada

Masło toffi orzechy laskowe i gorzka czekolada
Masło toffi orzechy laskowe i gorzka czekolada to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Popcorn z masłem toffi {z ciemną czekoladą i solonymi orzechami}, Gorzka czekolada lody Rocky Road z orzechami laskowymi, oraz Tarte tatin bananowy z soloną gorzką czekoladą i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu roztopić masło i wodę na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cukier i syrop kukurydziany. Wytrzyj boki rondla wilgotną szczotką do ciast, aby usunąć luźne kryształy cukru. Gotować mieszaninę cukru do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Wyjmij z ognia i ustaw patelnię nad lodową kąpielą na 5 do 10 sekund, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć z lodowej kąpieli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
5
Dodaj wanilię i sodę oczyszczoną, mieszając, aby włączyć. Szybko wlać mieszaninę na silikonową podkładkę i rozprowadzić cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
6
Posypać posiekanymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
7
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, 5 do 7 minut.
8
Po ustawieniu toffi odwróć się na arkusz pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
9
Rozłóż cienką warstwę płynu, hartowanej czekolady na toffi i odstaw. Po ustawieniu czekolada powinna być błyszcząca, twarda i powinna pękać z dowolnym oporem. Odwróć się i rozbij na pożądane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
ToffiToffi
10
Nad podwójnym kotle, stopić 4 uncje czekolady do 115 stopni do 120 stopni F. doprowadzić miskę, z czekoladą, do płaskiej, czystej powierzchni roboczej (najlepiej marmuru lub stali nierdzewnej), wycierając nadmiar wody lub pary z miski. Z gumową szpatułką, w pełni włącz pozostałą 1-uncję czekolady. Obniżyć temperaturę czekolady do 80 do 84 stopni F, mieszając stale w ruchu na rysunku 8 lub składając (patrz Notatka kucharza). Po ostygnięciu przetestuj czekoladę, zanurzając mały pasek papieru pergaminowego w roztopionej czekoladzie, a następnie połóż ją na czystej powierzchni roboczej. W przypadku hartowania czekolada na pergaminie powinna być sucha, twarda, błyszcząca i bez smug w ciągu 3 do 5 minut. Jeśli którakolwiek z nich wystąpi, mieszaj (mieszając) czekoladę lub stół ponownie, aż test na pergaminie wykaże, że czekolada jest hartowana. Po hartowaniu, doprowadzić czekoladę z powrotem do podwójnego kotła i podgrzać do nie wyższej niż 89 stopni F. (doprowadzenie temperatury z powrotem pomaga w bardziej płynnej konsystencji pracy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Przenieś czekoladę do cieplejszego czekolady lub ustaw miskę na poduszce grzewczej (przy średnim ustawieniu), aby zachować temperament.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn