Masło orzechowe parfait z kompot wiśniowy
Ten przepis służy 6. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i zbierz wiśnie, jajka, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 16 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Z Masłem Orzechowym Parfait, Peanut-butter Chocolate Parfait, oraz Peanut Butter Crunch Voo Parfait dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia A 1,2-litrowa puszka do chleba z folią spożywczą.
Masło orzechowe, Likier i podwójną śmietanę ubić na gładką masę paste.To zrób sabayon, włóż 150 g tego cukru, całe jajka i żółtka w misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą.
Ubijać elektryczną ręczną trzepaczką przez 5-7 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie lekka i przyjemna, następnie wyjąć z ciepła i kontynuować ubijanie przez 5 minut, aż do schłodzenia. Odstawić.
Pozostały cukier włożyć do małego pojemnika z 3 łyżkami wody, podgrzać delikatnie, aby rozpuścić, następnie gotować przez 2 min, aż temperatura osiągnie 115C na termometrze cukrowym. W międzyczasie, w dużym czystym oczku, ubić białka do sztywnych szczytów, strumień w syropie cukrowym i continueto ubijać, aż mieszanina białka jaja jest juststiff i błyszczące. (Ważne jest, aby syrop cukrowy dostał się do białka w odpowiedniej temperaturze, więc możesz potrzebować do tego dodatkowej pary rąk.) Złożyć mieszaninę białka jaj na mieszaninę masła orzechowego, a następnie złożyć wbij śmietanę, a na koniec sabayon.
Wlać do puszki i zamrozić na 6 godzin lub do 2 tygodni.
Wlać dowolny parfait do poszczególnych form ramekinsor dariole i przechowywać w freezer.To zrobić kompot wiśniowy, włożyć na dużą patelnię, dodać 100 ml wody, gotować przez 10 minut, aby zmiękł, następnie dodać cukier, Armagnac lub brandy i sok. Gotować przez kolejne 8-10 minsuntil syropy, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Może być do 2 dni do przodu.Weź parfait z zamrażarki 10 minut przed chcesz służyć, usunąć folię spożywczą i pokroić w plasterki.Ostrożnie umieścić 1 plasterek parfait na każdym z 6 talerzy deserowych i podawać z kompot.