Masło i parmezan ziemniaki
Masło i Parm zgniatane ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Mieszanka pieprzu, parmigiano-reggiano, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Masło i parmezan ziemniaki, Squished pomidorowy sos do makaronu, oraz Maple Squished Sweet Potato Bake W / Spiced Pecan Streusel.
Instrukcje
Ziemniaki włożyć do średniego garnka w jednej warstwie.
Wlać wystarczająco dużo bulionu, aby uzyskać 1/4 cala po bokach ziemniaków i dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i parze przez 10 minut.
Zdejmij pokrywę, podnieś ciepło i zmniejsz zapasy. Gdy wywar wyparuje, zgniatamy ziemniaki, aby je nieco spłaszczyć maserem. Ziemniaki chrupać kilka minut z każdej strony, a następnie doprawić czarnym pieprzem. Wymieszać z masłem i serem i wrzucić.
Przełożyć do naczynia i podawać.