Maszyna Do Chleba Chrupiący Chleb Na Zakwasie
Chleb Maszyna chrupiący chleb na zakwasie może być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 8 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Jeśli masz cukier, lepiej, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Spróbuj Chrupiący Chleb Żytni (Maszyna Do Chleba, Ulubiony Chleb Maszyna Zakwas Bochenek, oraz Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób przystawkę na zakwasie co najmniej 1 tydzień przed zrobieniem chleba. W dużej szklanej misce rozpuścić 1 1/2 łyżeczki drożdży w ciepłej wodzie. Wymieszać 3 szklanki mąki i 4 łyżeczki cukru. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 1 minuty lub do gładkości. Przykryć luźno; odstawić w temperaturze pokojowej około 1 tygodnia lub aż mieszanina będzie bąbelkowa i będzie miała kwaśny aromat.
Przenieść do 2-kwartowej lub większej miski niemetalowej. Przykryć szczelnie; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Używaj startera na zakwasie raz w tygodniu lub wymieszaj z 1 łyżeczką cukru. Po użyciu startera uzupełnij go mieszając w 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, 3/4 szklanki wody i 1 łyżeczce cukru, aż będzie gładka. Przykryć luźno; odstawić w ciepłe miejsce co najmniej 1 dzień, aż bąbelki. Przykryć szczelnie; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Aby użyć, wymieszaj zimny starter; zmierz zimny starter i odstaw do temperatury pokojowej(starter rozszerzy się, gdy się rozgrzeje).
Dokładnie odmierz 1 szklankę startera na zakwasie i wszystkie pozostałe składniki chleba, umieszczając w patelni do chleba w kolejności zalecanej przez producenta.
Wybierz cykl podstawowy / biały. Użyj średniego lub jasnego koloru skorupy. Nie należy stosować cyklu opóźnienia. (Całkowity czas zależy od urządzenia i ustawień.)
Wyjąć upieczony chleb z patelni; schłodzić na stojaku chłodzącym.