Marynowany Kurczak Teriyaki

Marynowany Kurczak Teriyaki
Marynowany kurczak Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 131 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz sos teriyaki, olej roślinny, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Marynowany Teriyaki, Kurczak Marynowany W Sosie Teriyaki, oraz Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w nieporowatej szklanej misce lub misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać 1 1/2 szklanki wina na kurczaka, następnie posypać czosnkiem w proszku i cebulą w proszku. Przykryć i schłodzić do marynowania przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
3
Rozgrzać olej roślinny na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podsmażyć cebulę i paprykę przez 5 do 7 minut, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
5
Wyjąć z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
7
Rozgrzej oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu i brązowym kurczaku, dodając sos teriyaki do "sear". Dusić z pozostałym białym winem i dusić przez 8 do 10 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez i nie Różowy wewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Wino BiałeWino Białe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać mieszankę cebuli / papryki do kurczaka i ciepła przez, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
9
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn