Marynowany Język
Marynowany język może być tylko przystawką, której szukasz. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Serious Eats ma 29 fanów. Mieszanka łodygi selera, cebuli czosnku, jagód jałowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tongue Tied, Dwukrotnie Ugotowany Język Wołowy, oraz Tongue Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić cały składnik z solanki w dużym rondlu i dobrze wymieszać na małym ogniu, aż cukier i sól rozpuszczą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść język w plastikowym pojemniku i wlej solankę na język, używając czegoś ciężkiego, takiego jak ceramiczna miska, aby zważyć język w płynie. Przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni. Piątego dnia wyjmij język z solanki i mocz w słodkiej wodzie przez noc w lodówce.
Osolony język umieść w garnku wraz z gotującymi się składnikami. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 3,5 do 5 godzin, w zależności od rodzaju języka i wielkości. Język jest gotowy, gdy jest bardzo miękki. Oderwij gumową wyściółkę.
Język podawać na gorąco i na zimno, z chrzanem i musztardą. Cienko pokrojony język może być używany do kanapki na żyto z dużą ilością musztardy i chrzanu.