Marynowane Czerwone I Złote Buraki
Marynowane czerwone i Złote buraki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 65 i kosztuje 8 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 9 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Jeśli masz cebulę, ocet jabłkowy, nasiona kardamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, Marynowana Czerwona Cebula, oraz Buraki Marynowane.
Instrukcje
Umieścić czerwone buraki i złote buraki w osobnych rondelkach i dodać wodę do pokrycia przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć częściowo i dusić do miękkości, 25 do 30 protokół.
Odcedzić, rezerwując 2 szklanki płynu do gotowania ze złotych buraków.
Lekko ostudzić.Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić w plastry 1/4 cala grubości i podzielić je i cebuli i czosnku plastry równomiernie między 2 sterylizowane 1-quart konserwy jars.In rondel, połącz zarezerwowany płyn do gotowania, ocet, cukier, kardamon, goździki, ziele angielskie i sól.
Umieścić na średnim ogniu i podgrzać, mieszając, wystarczająco długo, aby rozpuścić cukier, a następnie zalać buraki, zanurzając je w pełni i napełniając słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Używając gorącego, wilgotnego ręcznika, wytrzyj felgi do czysta. Szczelnie uszczelnij pokrywkami i taśmami ŚRUBOWYMI. Przetwórz słoiki w łaźni z gorącą wodą przez 15 minut. Za pomocą szczypiec przenieś do stojaka chłodzącego drut, pozostaw do temperatury pokojowej i sprawdź dobre uszczelnienie. Etykieta i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu do 3 miesięcy. Jeśli plomba nie jest dobra, przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.