Marynowana Sałatka z kapusty i ciecierzycy z cebulą sumaka
Marynowana Sałatka z kapusty i ciecierzycy z cebulą sumaka to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z 1 cytryny, nasiona sezamu, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiele osób robiło ten przepis, a 1555 mówi, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Wegańskie: duszona kapusta i kanapka z ciecierzycy z cebulą sumak, Kurczak z cebulą i sumakiem (djaj Bi-basal Wa Sumac), oraz Słodka papryka Sałatka z ciecierzycy z miętą i miodem-sumak Vinaigrette.
Instrukcje
Połącz liście jarmużu z olejem i 1 łyżeczką soli w dużej misce. Wrzucić, aż równomiernie pokryte. Pozostawić do odpoczynku w temperaturze pokojowej, aż jarmuż lekko zwiędnie, około 1 godziny.
Tymczasem cebulę umieścić w średniej misce i przykryć zimną wodą. Odstawić na 15 minut. Spłucz w kilku zmianach wody, a następnie ostrożnie osusz łyżką do sałatek wyłożoną papierowymi ręcznikami.
Cebulę połączyć z sumakiem i sezamem. Doprawić do smaku solą.
Połącz sok z cytryny, czosnek i musztardę w małej misce. Gdy jarmuż zwiędnie, wrzucić jarmuż, mieszaninę soku z cytryny i ciecierzycę w dużej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać sałatkę z cebulą sumakową.