Marynowana kukurydza w kolbie

Marynowana kukurydza w kolbie
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, marynowana kukurydza w kolbie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 355 kalorii, 5 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 1,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką przyprawę do marynowania, kukurydzę, cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 12 osób. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie nie jest tak wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Corn Cob Puppies (Corn Dogs), Corn Cob Puppies (Corn Dogs) i Corn on the Cob.

Instrukcje

1
Opłucz kukurydzę i włóż ją do dużej miski z solą i taką ilością wody, aby ją przykryła. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Sterylizuj dwa 1-litrowe słoiki we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużym garnku wymieszaj ocet, cukier i przyprawę marynowaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby mieć pewność, że cukier się rozpuścił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Odcedzić i przepłukać kukurydzę pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Dodaj do garnka z mieszanką marynującą. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Wyjmij kukurydzę łyżką cedzakową i napełnij sterylne słoiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Wyjmij laskę cynamonu i liście laurowe z płynu i wyrzuć. Napełnij słoiki kukurydzy mieszaniną octu do wysokości 1/2 cala od góry. Kukurydza powinna być całkowicie przykryta. Wytrzyj brzegi słoików czystą szmatką. Uszczelnij pokrywkami i pierścieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Przetwarzaj słoiki w łaźni z gorącą wodą przez czas zalecany przez lokalne przedstawicielstwo w Twojej okolicy. Większość obszarów wymaga około 10 minut w łaźni wodnej o temperaturze 180 stopni F (82 stopni C). Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn