Marynowana Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantnym winegretem pomarańczowym i czarną fasolą i ryżem

Marynowana Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantnym winegretem pomarańczowym i czarną fasolą i ryżem
Need a danie główne bezglutenowe? Marynowana Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantnym pomarańczowym winegretem i czarną fasolą i ryżem może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 784 kalorie, 64G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka fasoli, wody, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowana Polędwica wieprzowa marynowana w pikantnym sosie sojowym, Grillowana polędwiczka wieprzowa ze szparagami pomarańczowo-Sezamowymi i ryżem, oraz Chipotle-marynowana Polędwica wieprzowa z salsą z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Namoczoną fasolę umieścić w dużym rondlu, zalać wodą, dodać szynkę i piwo. Gotować na średnim ogniu do miękkości, o 11/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Drenaż.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż zostanie pokryta olejem, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodać wodę i 1 łyżkę soli, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Umieść bazylią, orzeszkami pinii i czosnkiem w robocie kuchennym i proces do gładkiej. Powoli dodawać olej, aby uzyskać gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Ugotowany ryż i fasolę połączyć w dużym rondlu i przykryć wodą, gotować na średnim ogniu do prawie wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Dodać pesto i mieszać do włączenia. Ser wymieszać, natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
10
Rozgrzać sok pomarańczowy w średnim rondlu i zmniejszyć do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Lekko ostudzić.
12
Połączyć syrop pomarańczowy, ocet, musztarda i ancho chile proszku w blenderze i blend 30 sekund. Przy uruchomionym silniku powoli dodawać olej, aż emulguje się opatrunek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Połącz wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Rezerwa 1/2 szklanki marynaty, wlać pozostałą marynatę do dużego naczynia do pieczenia, dodać polędwicę i włączyć do Płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny. Rozgrzej patelnię grillową do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i grilluj przez 10 do 12 minut, polewając zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
15
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
16
Na dużym talerzu łyżkę ryżu i fasoli, na wierzchu pokrojoną wieprzowinę i skropić pikantnym pomarańczowym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

2Batoniki toffi Heathdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepiwo lub alepiwo lub ale2Batoniki toffi Heathcayennecayenne32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuproszek pasilla chileproszek pasilla chile2Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszoną czarną fasolę, zebraną i namoczoną przez noc, odsączonąsuszoną czarną fasolę, zebraną i namoczoną przez noc, odsączoną4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii4goździkiposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzajuposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzaju1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSer Grana PadanoSer Grana Padano11 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego1 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Cebula hiszpańska drobno posiekanaCebula hiszpańska drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy8krewetki i żyłkiPietruszka-naćPietruszka-nać8krewetki i żyłkiPieprzPieprz11 łyżka suszonego oregano1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-122kilogramypolędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż przetworzonyryż przetworzony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych8krewetki i żyłkiSólSól591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet sherryocet sherry8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher). Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Intensywny rubinowy kolor. Jasny, ze złożonymi aromatami jeżyny, minerałów i fiołków. Gęste i skoncentrowane, to wino ma solidną kwasowość i taniny oznaczające smaki jagód, fiołków i gorzkiej czekolady. Zachowują również słodycz wina. Wykończenie jest ze słodkimi taninami i przyjemnym fiołkiem. To dobrze zbalansowane wino, bogate w osobowość.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn