Marynowana cukinia z muszkami
Marynowana cukinia z muszkatołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 19g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka octu winnego, soli, cukinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Spróbuj Cukinia I Muszki, Marynata Cukiniowa (Marynowana Sałatka Z Cukinii), oraz Marynowana Cukinia Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 3 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać czosnek, cukinię i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Przenieść cukinię do dużej miski ze stali nierdzewnej, szkła lub ceramiki i wymieszać z pomidorami, bazylią, octem, pozostałymi 2 łyżeczkami soli i pieprzem.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować muszki, aż tylko gotowe, o 15 protokół.
Odcedzić makaron i wrzucić go z marynowaną cukinią i pozostałą 1/3 szklanki oleju.
Odmiana: marynowana cukinia balsamiczna z muszkatołami: dla słodszego dania można zastąpić taką samą ilość octu balsamicznego zamiast octu winnego, o którym mowa w przepisie.
Wino zalecenie: to danie stawia jeden na uwadze francuskiego Morza Śródziemnego, a czerwone lub białe wino z tego regionu będzie idealnym akompaniamentem. Spróbuj czerwony z Ctes de Provence lub Bandol, biały z miasta Cassis, a nawet ros z tego samego obszaru.