Marynowana cukinia i żółta Sałatka z dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj marynowaną cukinię i żółtą sałatkę z squasha. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 152 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.42 za porcję. Jeśli masz squash, liście bazylii, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szybko Marynowana Żółta Sałatka Z Dyni, Tricolor tajska Sałatka z cukinią i żółtym squashem, oraz Grillowana Żółta Sałatka z makaronem z dyni i cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet, cukier i 1/4 łyżeczki soli, aż cukier się rozpuści. Wykończyć końce cukinii i squasha; pokroić w cienkie wstążki z obieraczką w kształcie harfy.
Dodaj do mieszaniny octu. Przykryć i schłodzić 2 godziny lub przez noc.
Doprowadzić małą patelnię wody do wrzenia; dodać czosnek.
Wyjąć łyżką szczelinową po 1 minucie. Spłukać pod zimną wodą; odstawić.
Do wrzącej wody dodać bazylię; natychmiast wyjąć i spłukać pod zimną wodą. Rezerwy 1 łyżka płynu do gotowania.
Czosnek i bazylię przełożyć do robota kuchennego, dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, wodę i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Proces do gładkiej.
Odcedzić Kabaczek i podzielić na 4 talerze. Wierzch polać mozzarellą w kostkach i skropić olejem bazyliowym.