Marsala i mus Mascarpone z ciastem i jagodami

Marsala i mus Mascarpone z ciastem i jagodami
Marsalan i mus Mascarpone z ciastem i jagodami to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, śmietana do bicia, importowana marsala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Marsalan i mus Mascarpone z ciastem i jagodami, Mus serowy Mascarpone i jagody, oraz Ciasto Czekoladowo-Jagodowe Z Mascarpone.

Instrukcje

1
Ubij cukier, 1/3 szklanki Marsali i żółtka, aby wymieszać w dużej metalowej misce. Ustaw na patelni z ledwo gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody); trzepaczka stale, aż mieszanina zgęstnieje i rejestry termometru 160 ° F, o 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Umieść miskę na dużej misce wypełnionej lodem; kontynuuj ubijanie, aż zabaglione ostygnie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ubić mascarpone do poluzowania w innej dużej misce; w 3 dodatkach, foldin zabaglione. Ubij śmietanę, wanilię i cynamon w małej misce, aż uformują się miękkie szczyty; złóż do zabaglione.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Posypać paski ciasta funta z pozostałych 3 łyżki Marsala. Ułóż 4 paski w każdym z 6 kielichów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
5
Posypać kilka malin; top z 1/2 szklanki musu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
6
Posypać Pozostałe maliny. Przykryć; schłodzić 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn