Marokańskie Konserwowane Cytryny
Marokańskie konserwowane cytryny to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 5266 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako niedroga przyprawa. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Marokański kurczak cytrynowy z Zakonserwowanymi cytrynami, Marokański Kurczak z Zakonserwowanymi cytrynami i kuskusem, oraz Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć końce cytryny, uważając, aby nie wcinać w miąższ, a następnie pokroić cytryny tak, jakby je ćwiartować-zachowując nienaruszoną podstawę cytryny.
Posyp wnętrze cytryn nierafinowaną solą morską, a następnie włóż warstwę do słoika mason, crock lub urządzenia fermentacyjnego.
Posypać nierafinowaną solą morską, a następnie rozgnieść drewnianą łyżką lub kołkiem, aż skórki cytryny zaczną mięknąć, a cytryny uwolnią swój sok, który powinien połączyć się z solą, aby stworzyć solankę sprzyjającą proliferacji korzystnych bakterii.Kontynuuj zacieranie, solenie i zacieranie, aż cytryny napełnią słoik i odpoczną poniżej poziomu solanki.Fermentować w temperaturze pokojowej przez trzy do czterech tygodni. Cytryny mogą być przechowywane przez jeden do dwóch lat.