Marokańskie Konserwowane Cytryny

Marokańskie Konserwowane Cytryny
Marokańskie konserwowane cytryny to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 5266 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako niedroga przyprawa. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Marokański kurczak cytrynowy z Zakonserwowanymi cytrynami, Marokański Kurczak z Zakonserwowanymi cytrynami i kuskusem, oraz Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć końce cytryny, uważając, aby nie wcinać w miąższ, a następnie pokroić cytryny tak, jakby je ćwiartować-zachowując nienaruszoną podstawę cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
BazaBaza
2
Posyp wnętrze cytryn nierafinowaną solą morską, a następnie włóż warstwę do słoika mason, crock lub urządzenia fermentacyjnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
3
Posypać nierafinowaną solą morską, a następnie rozgnieść drewnianą łyżką lub kołkiem, aż skórki cytryny zaczną mięknąć, a cytryny uwolnią swój sok, który powinien połączyć się z solą, aby stworzyć solankę sprzyjającą proliferacji korzystnych bakterii.Kontynuuj zacieranie, solenie i zacieranie, aż cytryny napełnią słoik i odpoczną poniżej poziomu solanki.Fermentować w temperaturze pokojowej przez trzy do czterech tygodni. Cytryny mogą być przechowywane przez jeden do dwóch lat.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
CytrynaCytryna
SolankaSolanka
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn