Marokański Pieczony Halibut
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiego pieczonego halibuta. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje $7.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, ciecierzyca, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Pieczony Halibut Z Ciepłym Cytrusowym Ziołem Vinaigrette & Palona Mieszanka, Pieczone karczochy, marchew i koper włoski z pieczonym na patelni halibutem, oraz Halibut z pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść oliwę z oliwek, cebulę i czosnek w ciężkim garnku na małym ogniu i gotuj, mieszając, aż cebula będzie bardzo miękka, 15 minut.
Dodaj kardamon, szafran, sok z cytryny, laskę cynamonu, skórkę pomarańczową, bulion oraz sól i pieprz. Podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 10 minut. Następnie wymieszać z ciecierzycą, rodzynkami i pomidorami.
Dodać pietruszkę i filiżankę mięty i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, potrząsając patelnię od czasu do czasu; przez 15 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°.
Usuń laskę cynamonu i skórkę pomarańczową z mieszanki warzywnej.
Umieść gotowane warzywa w 13 9-calowym naczyniu do pieczenia i ułóż steki halibuta na wierzchu. Łyżka trochę płynu roślinnego nad rybą.
Piec, aż ryba jest gotowane przez i płatki łatwo po przetestowaniu widelcem, 15 protokół.
Ryby i warzywa podajemy na kuskusie i posypujemy pozostałymi 2 łyżkami posiekanej mięty.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.