Marokański Pieczony Halibut

Marokański Pieczony Halibut
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiego pieczonego halibuta. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje $7.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, ciecierzyca, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Pieczony Halibut Z Ciepłym Cytrusowym Ziołem Vinaigrette & Palona Mieszanka, Pieczone karczochy, marchew i koper włoski z pieczonym na patelni halibutem, oraz Halibut z pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść oliwę z oliwek, cebulę i czosnek w ciężkim garnku na małym ogniu i gotuj, mieszając, aż cebula będzie bardzo miękka, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj kardamon, szafran, sok z cytryny, laskę cynamonu, skórkę pomarańczową, bulion oraz sól i pieprz. Podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 10 minut. Następnie wymieszać z ciecierzycą, rodzynkami i pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CiecierzycaCiecierzyca
KardamonKardamon
PomidorPomidor
RodzynkiRodzynki
SzafranSzafran
BulionBulion
3
Dodać pietruszkę i filiżankę mięty i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, potrząsając patelnię od czasu do czasu; przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Usuń laskę cynamonu i skórkę pomarańczową z mieszanki warzywnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WarzywaWarzywa
6
Umieść gotowane warzywa w 13 9-calowym naczyniu do pieczenia i ułóż steki halibuta na wierzchu. Łyżka trochę płynu roślinnego nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z HalibutaSteki Z Halibuta
WarzywaWarzywa
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec, aż ryba jest gotowane przez i płatki łatwo po przetestowaniu widelcem, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ryby i warzywa podajemy na kuskusie i posypujemy pozostałymi 2 łyżkami posiekanej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
RybyRyby
MiętaMięta
9
artykuł var
10
Typ_27_data = {};
11
artykuł
12
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn