Marokański gulasz wołowy z kuskusem

Marokański gulasz wołowy z kuskusem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 43g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, cayenne, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Marokański gulasz jagnięcy z kuskusem, Tagine wołowy z kuskusem (marokański), oraz Powolna kuchenka marokański przyprawiony gulasz z owocami i orzechami kuskus Pilaf # CampbellSauces dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nonstick lub patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu, często mieszaj cebulę w oleju, aż kuleje, 4 do 5 minut.
Dodaj kminek, kolendra, cayenne, i kurkuma i mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj pomidory i ich sok; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Odrzuć zestalony tłuszcz z wołowiny i sosu. Zeskrobać sos z mięsa na patelnię.
Pokroić wołowinę w kostkę 3/4 cala i dodać do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie gorące, 5 do 7 protokół.
Tymczasem w 2-do 3-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić bulion do wrzenia. Wymieszać kuskus, przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić, aż bulion się wchłonie i kuskus będzie delikatny do ugryzienia, około 5 minut.
Do szerokiej miski wlać kuskus. Łyżką dusić kuskus i posypać miętą.