Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą

Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą
Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 926 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, jagnięcinę, brokuły i kuskus i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Powolna kuchenka marokański Kurczak z morelami, oliwkami i migdałami, Gulasz jagnięcy z migdałami i morelami, oraz Marokański Tagine jagnięcy z morelami.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej ognioodpornej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2
Dodać jagnięcinę i gotować na średnim ogniu przez 3-4 minuty, aż równomiernie rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Wyjąć jagnięcinę na talerz, za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Cebulę i czosnek wymieszać w zapiekance i gotować delikatnie przez 5 minut, aż zmiękną. Zanieś jagnię do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać bulion, skórkę i sok, cynamon, miód oraz sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować delikatnie przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodać morele i dwie trzecie mięty i gotować przez 30 minut, aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszaj zmielone migdały, aby zagęścić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Podawać z pozostałą miętą i prażonymi migdałami rozrzuconymi po wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn