Marokańska Przyprawiona Zupa Z Ciecierzycy
Marokańska przyprawiona zupa z ciecierzycy to bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 15g tłuszczu i w sumie 340 kalorii. Za 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś mielony kminek, mielony cynamon, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 109 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Marokańska Przyprawiona Zupa Z Ciecierzycy, Zupa marchewkowa z ciecierzycy marokańskiej, oraz Sałatka z kaszy Bulgur i ciecierzycy z przyprawami marokańskimi.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż cebula zacznie się przeświecać; zmniejsz ogień, jeśli zacznie się brązowieć.
Dodaj przyprawy i smaż około minuty.
Dodaj pomidory, ciecierzycę, bulion i cukier. Dopraw kilkoma szczyptami soli i 10 mielonymi świeżymi paprykami. Dobrze wymieszaj. Ciecierzyca powinna być po prostu pokryta płynem. Jeśli poziom jest nieśmiały, dodaj trochę wody, aby ciecierzyca była po prostu przykryta.
Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.
Zdejmij zupę z ognia. Użyj tłuczka do ziemniaków, aby rozgnieść trochę ciecierzycy bezpośrednio w garnku. Dodaj szpinak i pozwól mu podgrzać, aż zwiędnie, zaledwie kilka minut.
Dopraw ponownie do smaku solą i pieprzem.
W razie potrzeby podawaj zupę lekko skropioną oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.