Marmurkowe jajko
Marmurkowe jajko to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1421 kalorii. Na $7.06 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 579 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, czekoladę mleczną, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 86%. Chińskie Marmurkowe Jajko Tean, Chiński Marmurkowy Tean Przepis Jajko, oraz Marmurkowe Brownies są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Powoli rozpuścić białą czekoladę w misce na patelni gotującej się wody, upewniając się, że miska nie dotyka wody. Pozostaw do ostygnięcia, ale nadal płynny, a następnie łyżką do worka rurowego. Balansuj jedną z form, aby była płaska (użyliśmy dwóch ramekinów, aby pomóc), a następnie ułóż czekoladę w zygzakowatej linii po wewnętrznej stronie formy. Powtórz z drugą formą, a następnie pozostaw do Ustawienia. Gdy biała czekolada całkowicie się ustawi, powtórz proces z roztopioną mleczną czekoladą, umieszczając rurkę między liniami białej czekolady. Pozostawić w chłodnym miejscu, a następnie wstawić do lodówki na 5 min.
Rozpuść gorzką czekoladę, a następnie pozostaw do ostygnięcia i zgęstnienia. Używając pędzla do ciast, ostrożnie umyj czekoladę na mleku i białych liniach, aż wnętrze foremek będzie całkowicie pokryte. Może być konieczne zwrócenie Formy do lodówki, jeśli gorzka czekolada zacznie topić czekoladę pod spodem.
Po ustawieniu obrócić formy, wypełnić połowę czekoladkami, a następnie skleić boki, używając pozostałej roztopionej ciemnej czekolady. Zawiązać wstążkę wokół jajka, aby zakończyć.