Marmolada Imbirowo-Cytrusowa

Marmolada Imbirowo-Cytrusowa
Marmolada imbirowo-cytrusowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 44 centów za porcję. Mieszanka pomarańczy pępka, sól koszerna, grejpfrut i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 25%. Podobne przepisy to Marmolada z trzema cytrusami, Marmolada Mieszana Cytrusowa, oraz Cytrusowo-Marmoladowy Vinaigrette.

Instrukcje

1
Zetrzeć skórkę z pomarańczy na równe 1 łyżka. Powtórzyć z grejpfrutem. Zetrzeć skórkę z cytryny na równą 1 łyżeczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
2
Obierz i przekrój pomarańcze, grejpfruty i cytrynę, trzymając owoce nad miską, aby zebrać soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać razem skórkę, segmenty owoców, cukier, imbir, sól koszerna, 1/3 szklanki soków owocowych i 1 3/4 szklanki wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 50 minut lub aż termometr Candy rejestruje 225 i mieszanka jest lekko zagęszczony. Całkowicie schłodzić (około 1 godziny; mieszanina gęstnieje w miarę schładzania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
ImbirImbir
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
OwoceOwoce
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wlać do 2 (8-oz.) słoiki lub hermetyczne pojemniki i schłodzić 24 godziny. Przechowywać marmoladę w lodówce do 3 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn