Marchewki smażone w stylu indyjskim
Indyjskie W Stylu Stir-Fried przyprawione marchewki może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Jeśli masz marchew, chili w proszku, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 102 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Indyjski Smażony Makaron, Marchew Smażona, oraz Smażone brokuły i marchew.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż mieni się w ciężkim dnie z pokrywką rondel. Zmniejszyć ogień do średniej, dodać nasiona gorczycy i liście curry. Cofnij się i wymieszaj, gdy rozpryskują się i uwalniają zapach, około 1 minuty.
Dodać cebulę i chili i mieszać smażyć, aż cebula zmiękną, ale nie Brązowy, o 2 protokół.
Szybko dodać kurkumę i chili w proszku i pozwolić im pokolorować olej, energicznie mieszając, aby nie spalić przypraw, około 30 sekund.
Dodać marchew i sól i mieszać, aż połączone w oleju i pasty cebuli.
Dodaj wodę i zamknij pokrywką. Gotować, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż marchew będzie miękka i woda wyparuje, około 10 minut.
Udekoruj kokosem i podawaj na ciepło jako dodatek lub chłodno jako sałatkę.