Marchewka z przecierem migdałowym
Marchewka z przecierem migdałowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać blanszowane migdały, ząbki czosnku, sól koszerna i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Puree z płatków owsianych, migdałów i bananów, Przecier słodko-ziemniaczano-pomarańczowy ze Streuselem migdałowym, oraz Mleczko migdałowe Blanc Manger z puree truskawkowym.
Instrukcje
Połącz migdały i olej wduły rondel na średnim ogniu; gotuj, często wirując, aż migdały będą po prostu złote, około 4 minut. Za pomocą łyżki przekładamy migdały do blendera, pozostawiamy migdały i ostygamy. Migdały Pulse aż drobno posiekane.Z silnikiem działa, powoli dodać olej do gotowania, ocet, cukier i 1/4 szklanki wody i procesu, dodając wodę w razie potrzeby, aż tylko cieńszethan masło orzechowe; doprawić solą.
W małym rondlu wrzucić ocet, cukier,kolendrę, sól i płatki czerwonej papryki. zmniejszyć ogień i wymieszać, aż cukier się rozpuści, około 3 minut.
Dodać marchew i ostudzić.
Olej ciepła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj marchew; gotuj, często obracając, aż do złocistego i miękkiego, 5-8 minut.
Dodać czosnek ibutter; gotować, podrzucając, aż czosnek będzie złoty, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka przecieru migdałowego na talerzach i topz marynowaną marchewką, smażoną marchewką, kolendrą, miętą i sezamem.