Marchew kiszona z miętą i kminkiem
Mięta i kminek marynowane Marchewki jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka marchwi, nasion kminku, gałązek mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Merguez Psy Z Marynowaną Marchewką I Kminkiem Aioli Przepis, Banh-mi Wrap: Wietnamski Grillowany zawijas wieprzowy z marynowaną marchewką i miętą, oraz Marchew Pachnąca Kminkiem.
Instrukcje
W dużym rondlu z wrzącą wodą blanszujemy marchewki przez 1 minutę.
Odcedzić i ostudzić, a następnie zapakować marchewki do 1-quart żaroodpornego słoika.
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 40 sekund.
Ostudzić, a następnie dodać do słoika. W rondlu zagotuj ocet, wodę, czosnek, sól i cukier. Dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż sól i cukier rozpuszczą się. Nalej do słoika płyn do wytrawiania; w razie potrzeby dodaj więcej octu, aby przykryć marchewkę.
Niech ogórki ostygną, następnie przykryć pokrywką i przechowywać w lodówce do smaku, około 3 tygodni.