Marchew i gruszki szkliwione miodem
Miodowe marchewki i gruszki to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 63 centy za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako przystawka. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jeśli masz miód, brązowy cukier, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżką wynik 31%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy są Glazurowana Pieczeń Wieprzowa Z Marchewką, Pasternakiem I Gruszkami, Marchew Szkliwiona Miodem, oraz Marchew szkliwiona miodem.
Instrukcje
Umieścić wkładkę parowca do rondla i napełnić wodą tuż poniżej dna parowca. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać gruszki; przykryć i parować do miękkości, 5 do 10 minut.
Przełóż gruszki do miski.
Dodaj marchewkę do parownika, przykryj i gotuj do miękkości, około 10 minut; dodaj marchewkę do miski z gruszkami.
Masło rozgrzać w rondlu na średnim ogniu; wymieszać z brązowym cukrem, miodem, cynamonem i gałką muszkatołową. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się stopi i glazura zostanie lekko zmniejszona, 5 do 10 minut.
Wylać glazurę na gruszki i marchewkę; wrzucić do płaszcza.
Gruszki i marchewkę wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć do naczynia do serwowania; posypać natką pietruszki.