Marbleized Ciasto Czekoladowe Bez Mąki
Marbleized Flourless tort czekoladowy jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka półsłodkie kęsy czekoladowe, jajka, półsłodkie kęsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Bez Mąki, Bez Mąki Ciasto Czekoladowe Nutella, oraz Ciasto Czekoladowe Bez Mąki # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
W podwójnym kotle umieścić białą czekoladę i 3 łyżki masła; doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu; gotować, stale mieszając, aż do stopienia i gładkości. Wymieszać z ekstraktem.
Wlać do małej miseczki; ostudzić. Ubić 1 jajko mikserem elektrycznym, aż będzie gładkie. Kryj się i wyluzuj.
W międzyczasie umieść 2 szklanki półsłodkich kęsów czekoladowych, 1/4 szklanki masła i kawę w podwójnym kotle; doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu; gotować, stale mieszając, aż do stopienia i gładkości.
Wlać do średniej miski i ostudzić. Ubić 4 jajka, po jednym na raz, mikserem elektrycznym, aż będą gładkie. Kryj się i wyluzuj.
Wlać półsłodką mieszaninę czekolady do natłuszczonej i wyłożonej folią aluminiową 8-calowej patelni springform. Na półsłodką warstwę czekolady upuść mieszankę białej czekolady łyżką stołową; delikatnie obracaj nożem.
Piec w 350 przez 45 minut lub aż torte zacznie odciągać się od boków patelni. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Wytnij pasek papieru woskowego o wymiarach 24 x 1 1/2 cala. Odstawić.
Umieść 1 szklankę kęsów czekoladowych w górnej części podwójnego kotła; doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu; gotuj, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Wyjąć z ognia; schłodzić 10 do 12 minut lub aż mieszanina osiągnie 90, mieszając od czasu do czasu.
Rozprowadzić hartowaną czekoladę w bardzo cienkiej warstwie na pasku papieru woskowego. Owiń czekoladową wstążkę wokół boków schłodzonego ciasta, od strony papieru.
Odstawić 15 minut lub do wstążki czekolady jest firma. Ostrożnie usuń papier woskowy.
Złożyć 1 szklankę pralinki polewa do Crme Chantilly; podawać z ciastem. Przechowywać torte i crme w lodówce.