Maqluba wegetariańska (ryż z pomidorami, bakłażanem i kalafiorem)

Maqluba wegetariańska (ryż z pomidorami, bakłażanem i kalafiorem)
Wegetariańska Maqluba (ryż z pomidorami, bakłażanem i kalafiorem) to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, pomidory, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażan Warstwowy Parmezan (Wegetariański), Czerwone curry bakłażan i jarmuż nad kalafiorem " ryż " #EatHealthy15, oraz Meksykańskie tofu Scramble z kalafiorem ryż i jarmuż {GF, Low Carb, Wegetariańskie + Super proste }.

Instrukcje

1
Dostosuj stojaki piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. przykryj ryż wodą, wymieszaj 1 łyżeczkę soli i pozwól namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W małej misce wymieszać kurkumę, cynamon, kminek, kolendrę i goździki. W dużej misce, wrzucić plastry bakłażana z 3 łyżki oleju, 1/3 mieszanki przypraw i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
KurkumaKurkuma
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ułożyć bakłażana na dwóch obramowanych blach do pieczenia i pieczenia, obracając plastry raz, aż bakłażan jest rumiane i przetargu, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
W dużej misce, wrzucić kalafior z 2 łyżki oleju, 1/3 mieszanki przypraw, i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Ułożyć kalafior na blasze do pieczenia i upiec, mieszając raz, aż kalafior będzie rumiany i miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Złóż maqluba: ułóż dno holenderskiego piekarnika kółkiem z papieru do pieczenia, a następnie pędzel papierowy i boki garnka roztopionym masłem. Zbierz plasterki pomidora w okręgu, pokrywając dno garnka i nakładając plasterki, jak idziesz. Idź z bakłażanem. Ułóż kalafior na bakłażanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
7
Ryż dokładnie odcedzić, a następnie rozłożyć na kalafiorze. Pozostałą mieszankę przypraw wymieszać z 1 łyżeczką soli do wywaru warzywnego i zalać ryżem. Kawałki czosnku rozsypać na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Umieść garnek na dużym ogniu i doprowadzaj wywar do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Przykryj garnek szczelną pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmij garnek z ognia, zdejmij pokrywę, przykryj czystym ręcznikiem na garnek i szybko wymień pokrywę, pozwalając naczyniu na 10 minut. Szybko odwróć naczynie z ryżem na duży okrągły talerz; nie wyjmuj garnka przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Usuń garnek i okrąg pergaminu i podawać maqluba z jogurtem, ostrym sosem i posiekaną świeżą kolendrą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn