Maqluba wegetariańska (ryż z pomidorami, bakłażanem i kalafiorem)
Wegetariańska Maqluba (ryż z pomidorami, bakłażanem i kalafiorem) to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, pomidory, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażan Warstwowy Parmezan (Wegetariański), Czerwone curry bakłażan i jarmuż nad kalafiorem " ryż " #EatHealthy15, oraz Meksykańskie tofu Scramble z kalafiorem ryż i jarmuż {GF, Low Carb, Wegetariańskie + Super proste }.
Instrukcje
Dostosuj stojaki piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. przykryj ryż wodą, wymieszaj 1 łyżeczkę soli i pozwól namoczyć.
W małej misce wymieszać kurkumę, cynamon, kminek, kolendrę i goździki. W dużej misce, wrzucić plastry bakłażana z 3 łyżki oleju, 1/3 mieszanki przypraw i sól i pieprz do smaku.
Ułożyć bakłażana na dwóch obramowanych blach do pieczenia i pieczenia, obracając plastry raz, aż bakłażan jest rumiane i przetargu, o 20 protokół.
W dużej misce, wrzucić kalafior z 2 łyżki oleju, 1/3 mieszanki przypraw, i sól i pieprz do smaku.
Ułożyć kalafior na blasze do pieczenia i upiec, mieszając raz, aż kalafior będzie rumiany i miękki, o 20 protokół.
Złóż maqluba: ułóż dno holenderskiego piekarnika kółkiem z papieru do pieczenia, a następnie pędzel papierowy i boki garnka roztopionym masłem. Zbierz plasterki pomidora w okręgu, pokrywając dno garnka i nakładając plasterki, jak idziesz. Idź z bakłażanem. Ułóż kalafior na bakłażanie.
Ryż dokładnie odcedzić, a następnie rozłożyć na kalafiorze. Pozostałą mieszankę przypraw wymieszać z 1 łyżeczką soli do wywaru warzywnego i zalać ryżem. Kawałki czosnku rozsypać na górze.
Umieść garnek na dużym ogniu i doprowadzaj wywar do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Przykryj garnek szczelną pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmij garnek z ognia, zdejmij pokrywę, przykryj czystym ręcznikiem na garnek i szybko wymień pokrywę, pozwalając naczyniu na 10 minut. Szybko odwróć naczynie z ryżem na duży okrągły talerz; nie wyjmuj garnka przez 2-3 minuty.
Usuń garnek i okrąg pergaminu i podawać maqluba z jogurtem, ostrym sosem i posiekaną świeżą kolendrą, w razie potrzeby.