Manicotti z wołowiną i grzybami
Manicotti z wołowiną i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 417 kalorii, 26g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, cebuli, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grzyb Manicotti, Manicotti olej z grzybów i trufli, oraz Manicotti z kurczakiem i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 13x9-cala (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Ugotować i odsączyć skorupki makaronu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, używając minimalnego czasu gotowania. Spłukać zimną wodą do ostygnięcia; odcedzić.
Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować wołowinę, 1 szklanka cebuli i czosnku na średnim ogniu 8 do 10 minut, często mieszając, aż wołowina jest dokładnie gotowane; odcedzić, w razie potrzeby. Wymieszać z bazylią, oregano, 1 łyżeczka soli i pieprzu; gotować 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Pieczarki i 1/2 szklanki cebuli ugotować na oleju, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Dodać pomidory i 1 łyżeczkę soli. Gotować około 10 minut, rozbijając pomidory, aż sos zostanie dokładnie podgrzany.
W dużej misce wymieszaj mieszaninę wołowiny, ser ricotta i parmezan. Mieszamy łyżką do skorupek makaronu.
Umieścić w naczyniu do pieczenia.
Polać nadziewanymi muszelkami sosem.
Posypać serem mozzarella.
Przykryć; piec 30 minut. Odkryć; piec 20 do 25 minut dłużej lub aż gorące i bąbelkowe.