Manhattan Clam Chowder

5
4
3
2
1
Manhattan Clam Chowder

Manhattan Clam Chowder

Manhattan Clam Chowder jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 21g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.18 za porcję. Jeśli masz czosnek, szalotka, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sos Z Małży
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2
W średnim rondlu na dużym ogniu zmniejszyć sok z małży do 2 filiżanek. Dokładnie szoruj i spłucz małże pod zimną bieżącą wodą. W dużym garnku podgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj szalotki, seler, czosnek, pomidor, pietruszka, i koncentrat pomidorowy i mieszać stale przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4
Dodać małże i mieszać przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
5
Dodaj wino, przykryć, i kontynuować gotowanie na dużym ogniu, aż większość Małży otworzyły,1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Przenieść do miski i ostudzić nad lodową kąpielą; wyrzucić wszelkie nieotwarte małże. Rezerwa około 2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wyjmij wszystkie małże z muszli z wyjątkiem 8, odetnij i wyrzuć Płaszcze, zachowując tylko brzuchy. W średnim rondlu połącz zredukowany sok z małży z płynem do gotowania małży i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
9
Dodać gałązki tymianku, doprawić sokiem z cytryny do smaku i dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
10
Zdjąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
11
Clam Ragout
12
Na średniej patelni, doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać szalotkę i dusić do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
14
Dodać ziarna kukurydzy i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane, 1 1/2 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
15
Dodać seler i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
16
Dodać małże, pomidory koktajlowe confit, i liście selera. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż liście selera zwiędną, a pomidory koktajlowe i małże będą ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
17
Dodać połówki pomidorów koktajlowych i masło. Obracamy patelnię, aby roztopić masło do ragout i doprawiamy solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Do Końca
19
Podzielić sos z małży chowder wśród 4 miseczki, rezerwując 1/4 filiżanki do wykończenia. Podziel małż ragout między miski. Napowietrz SOS reserved clam chowder mikserem ręcznym i łyżką piany na wierzchu każdego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
20
Dekoruj liśćmi selera i 2 małż w skorupkach i zakończ oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
21
/n / n wydrukowano za zgodą I Love New York: Ingredients and Recipes by Daniel Humm and Will Guidara, 2013 Ten Speed Press / N / na pochodzący ze Szwajcarii Daniel Humm rozpoczął szkolenie kulinarne w młodym wieku, a następnie gotował w wielu najlepszych szwajcarskich hotelach i restauracjach. Humm zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin w wieku dwudziestu czterech lat jako szef kuchni w Gasthaus Zum Gupf w szwajcarskich Alpach. W 2003 roku przeniósł się do Stanów Zjednoczonych i został szefem kuchni w San Francisco ' s Campton
22
Miejsce, gdzie otrzymał cztery gwiazdki z San Francisco Chronicle. Trzy lata później został szefem kuchni Eleven Madison Park. / nHailing z Sleepy Hollow w Nowym Jorku, Will Guidara jest zanurzony w branży restauracyjnej od trzynastego roku życia. Jest absolwentem school of Hotel administration na Cornell University i uczęszczał do szkoły kulinarnej na północy Hiszpanii. Guidara szkolił się w jadalniach Tribeca Grill, Spago i Tabla i otworzył restauracje w Muzeum Sztuki Nowoczesnej, zanim został dyrektorem generalnym Eleven Madion Park w 200
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
23
/ nUnder Humm i kierownictwo Guidara, Eleven Madison Park otrzymał cztery gwiazdki od New York Timesa, zdobył trzy gwiazdki Michelin i otrzymał pożądane miejsce na liście San Pellegrino 50 najlepszych restauracji na świecie. Restauracja otrzymała również sześć nagród Jamesa Bearda, w tym wybitnego szefa kuchni i znakomitą restaurację w Ameryce. W 2011 roku Humm i Guidara kupili Eleven Madison Park, a na początku 2012 roku otworzyli przestrzenie gastronomiczne w hotelu NoMad. Są także autorami książki Eleven Madison Park: The Cookbook.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn
Ta strona korzysta z plików cookie
Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, obsługi mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu. Udostępniamy również informacje na temat korzystania z naszej witryny naszym partnerom: mediom społecznościowym, firmom reklamowym oraz świadczącym usługi analityczne, którzy mogą informacje te łączyć z innymi, przekazanymi przez Ciebie lub z informacjami uzyskanymi w wyniku korzystania z ich usług. Korzystając z naszej witryny, wyrażasz zgodę na pliki cookie.
Ok