Mango Shrimp Summer Rolls
Mango Shrimp Summer Rolls może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 113 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sok z limonki, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamskie Krewetki Mango Summer Rolls, Letnie Roladki z krewetkami i Mango ze słodkim i pikantnym sosem do maczania, oraz Świeże letnie rolki z krewetkami, Mango, makaronem wodorostów i sosem kokosowo-orzechowym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki sosu w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Dodaj krewetki do garnka 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, a następnie zmniejszyć ogień i kłusować krewetki na wolnym ogniu, odkryte, aż tylko gotowane przez, o 3 protokół.
Przenieś krewetki z łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie powrót krewetki gotowanie wody do wrzenia. Krewetki schłodzić w lodowatej wodzie 2 minuty, następnie osuszyć i osuszyć.
Pokroić każdą krewetkę na pół wzdłuż, deveining w razie potrzeby.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Odcedzić w durszlaku, następnie spłukać pod zimną bieżącą wodą i dobrze spuścić. Wymieszaj ocet, cukier i sól w dużej misce, aż cukier się rozpuści, następnie dodaj makaron i wrzuć do płaszcza.
Połóż podwójną grubość ręcznika papierowego na powierzchni roboczej i napełnij płytką patelnię ciepłą wodą. Sprawdź rund papieru ryżowego i używaj tylko tych, które nie mają dziur. Moczyć 1 rundę w ciepłej wodzie, aż będzie giętka, 30 sekund do 1 minuty, a następnie ostrożnie przenieść do ręczników papierowych.
Ułóż 3 połówki krewetek (ścięte boki do góry) w rzędzie na dole trzeciej (część najbliższa Tobie) nasączonego papieru ryżowego.
Spread 1/4 cup noodles on top of shrimp and arrange 3 Cilantro leaves, 3 mint leaves, 8 Cucumber matchsticks, 6 scallion strips, and 10 Mango matchsticks horizontal on top noodles. Złóż dno papieru ryżowego nad wypełnieniem i zacznij się mocno zwijać, zatrzymując się w połowie drogi. Ułóż 3 kolejne liście mięty i 3 kolejne liście kolendry wzdłuż zagnieceń, następnie złóż końce i kontynuuj walcowanie.
Przełóż letnią rolkę, szew w dół, na talerz i przykryj zwilżonymi ręcznikami papierowymi. Zrób jeszcze 7 rolek w ten sam sposób i podawaj, całe lub połówki po przekątnej, z sosem zanurzeniowym.
* Dostępne na rynkach azjatyckich i ethnicgrocer.com (866-438-4642).
Letnie rolki można wykonać 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć zwilżonymi ręcznikami papierowymi, a następnie folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.