Mango-Lemongrass Ice Cream and Blood Orange Sorbet
Ten przepis służy 8. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sorbetu z krwi pomarańczowej, śmietana do bicia, trawa cytrynowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sorbet Z Krwawej Pomarańczy I Mango, Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy, oraz Lemongrass & Blood Orange Wine Spritzer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś śmietanę, mleko i trawę cytrynową, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i niech strome 30 minut. Przecedzić do miski; wyrzucić ciała stałe do sitka. Powrót mieszaniny śmietany do tego samego rondla i doprowadzić do duszenia.
Żółtka i cukier ubić w średniej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany. Powrót krem do tej samej patelni. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pozostawić ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 5 minut (nie gotować). Chłodny Krem 30 minut.
Mango Puree w procesorze, aż będzie gładkie. Przecedzić do małej miseczki. Odmierz 1 szklankę puree i ubijaj do kremu (zachowaj pozostały puree z mango do innego użycia). Przykryć i schłodzić krem do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny.
Przetwórz budyń z mango w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
Łyżka lodów i sorbetu do misek deserowych.
Podawać z kruchymi ciasteczkami.
Trawa cytrynowa jest dostępna na rynkach azjatyckich oraz w sekcji produktów niektórych supermarketów. Do tego przepisu używaj tylko dolnych trzech cali łodygi. Obierz dwie zewnętrzne warstwy, a następnie posiekaj rdzeń.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Deser w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.