Mandarynkowe lody twarogowe z pianką bezową

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do pudełka z przepisami, lody z twarogu mandarynkowego z bezami z prawoślazu mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 2,58 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Jeśli masz skórkę i sok z 8 mandarynek, skórkę i sok z 6 mandarynek, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy do żucia z twarogiem Mandarynkowo-cytrynowym, Bezy Kawowe Z Lodami Kokosowymi, oraz Bardzo jagodowe smażenie z bezami i sorbetem lub lodami.
Instrukcje
Aby zrobić twaróg mandarynkowy: umieścić skórkę mandarynki i sok w rondlu i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć o połowę przed zmieszaniem z cukrem i posiekanym masłem. Gdy masło się stopi, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie stopniowo wymieszaj żółtka. Wymieszać na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż zgęstnieje. Etap ten można również osiągnąć w misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą, mieszając nieprzerwanie przez 20-25 minut, aż zgęstnieje. Po zagęszczeniu przełożyć do czystej miski i pozostawić do lekko ostygnięcia przed pokryciem folią spożywczą lub papierem tłustym. Alternatywnie, przechowywać w sterylizowanym słoiku.
Aby zrobić lody: ubić z twarogu śmietanę z crme frache i jogurtem i dodać do smaku Grand Marnier. Mieszankę można teraz ubijać w maszynie do lodów na 20 minut przed zamrożeniem. Alternatywną metodą jest zamrożenie mieszanki przez kilka godzin bez ubijania, ale musisz mieszać ją co 20 minut, aby rozbić kryształy, dopóki nie ustawi się prawidłowo. Jeśli zastosuje się tę drugą metodę, wyjmij lody z zamrażarki około 20-30 minut przed podaniem, aby poluzować jego konsystencję.
Aby zrobić syrop: zagotować skórkę mandarynki i sok z cukrem i pozostawić do zmniejszenia o jedną trzecią przed dodaniem Grand Marnier.
Wymieszaj marantę lub mąkę kukurydzianą z sokiem pomarańczowym lub wodą i ubijaj do gotującego się syropu. Po powrocie do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, gotować przez zaledwie 2 minuty przed wyjęciem z ognia. Kandyzowana skórka pomarańczowa, jeśli jest używana, może być dodana, gdy syrop jest ciepły. Pozostawić do ostygnięcia. Alternatywną metodą jest podgrzanie syropu tuż przed podaniem, dodając skórkę podczas rozgrzewania syropu.
Aby zrobić bezy: Rozgrzej piekarnik do 120C /Gaz / wentylator piekarnik 100C.
Białka ubić na miękkie szczyty, następnie stopniowo ubijać w 2/3 cukru. Kontynuuj ubijanie, aby osiągnąć sztywne szczyty. Pozostały cukier można teraz dodać. Kontynuuj ubijanie, aż beza będzie miała dobrą gęstą kremową konsystencję. Mąkę kukurydzianą i sok z cytryny można teraz ubić, ubijając przez kolejną minutę.
Bezy mogą być utrzymywane w naturalnym kształcie przez łyżki poszczególnych porcji na lekko naoliwionym pergaminie na blasze do pieczenia. Lub łyżka bezy do worka rurowego wyposażonego w 1cm / w zwykłej rurce i rurki Duże kopuły na papierze. Niezależnie od wyboru, ważne jest, aby pozostawić wystarczającą przestrzeń między bezami, aby umożliwić im puchnięcie i wzrost. Można je teraz piec przez 45-50 minut, maksymalnie około 1 godziny. W tym czasie nabierają jasnego koloru, tworząc chrupiącą powłokę pokrywającą środek pianki. Bezy można gotować w wyższej temperaturze-150C/Gaz 2 / piec wentylatorowy 130C - aby nadać nieco więcej koloru. Jeśli tak, Czas gotowania będzie nieco krótszy, około 40-45 minut.
Podczas montażu naczynia są dwie opcje: jeśli zostały wykonane bezy w kształcie kopuły, najlepiej złamać wierzchołki, umieszczając pięć lub sześć segmentów mandarynki na każdym z nich, jeśli używasz. Lody można teraz zbierać lub przewijać za pomocą ciepłej łyżki stołowej, zanim usiądziesz na wierzchu bezy. Syrop z kandyzowanymi owocami można teraz skropić, aby zakończyć. Alternatywą jest po prostu usiąść lody i bezy obok siebie, dekorując segmentami, jeśli używasz, i mżąc nad syropem. Niezależnie od tego, co wybierzesz, można je wykończyć lekkim pyleniem cukru pudru, w razie potrzeby, i być może liściem lub gałązką ostrokrzewu.