Mandarynkowe lody twarogowe z pianką bezową

Mandarynkowe lody twarogowe z pianką bezową
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do pudełka z przepisami, lody z twarogu mandarynkowego z bezami z prawoślazu mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 2,58 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Jeśli masz skórkę i sok z 8 mandarynek, skórkę i sok z 6 mandarynek, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy do żucia z twarogiem Mandarynkowo-cytrynowym, Bezy Kawowe Z Lodami Kokosowymi, oraz Bardzo jagodowe smażenie z bezami i sorbetem lub lodami.

Instrukcje

1
Aby zrobić twaróg mandarynkowy: umieścić skórkę mandarynki i sok w rondlu i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć o połowę przed zmieszaniem z cukrem i posiekanym masłem. Gdy masło się stopi, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie stopniowo wymieszaj żółtka. Wymieszać na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż zgęstnieje. Etap ten można również osiągnąć w misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą, mieszając nieprzerwanie przez 20-25 minut, aż zgęstnieje. Po zagęszczeniu przełożyć do czystej miski i pozostawić do lekko ostygnięcia przed pokryciem folią spożywczą lub papierem tłustym. Alternatywnie, przechowywać w sterylizowanym słoiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
MandarynkaMandarynka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Aby zrobić lody: ubić z twarogu śmietanę z crme frache i jogurtem i dodać do smaku Grand Marnier. Mieszankę można teraz ubijać w maszynie do lodów na 20 minut przed zamrożeniem. Alternatywną metodą jest zamrożenie mieszanki przez kilka godzin bez ubijania, ale musisz mieszać ją co 20 minut, aby rozbić kryształy, dopóki nie ustawi się prawidłowo. Jeśli zastosuje się tę drugą metodę, wyjmij lody z zamrażarki około 20-30 minut przed podaniem, aby poluzować jego konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Aby zrobić syrop: zagotować skórkę mandarynki i sok z cukrem i pozostawić do zmniejszenia o jedną trzecią przed dodaniem Grand Marnier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Cukier CasterCukier Caster
MandarynkaMandarynka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Wymieszaj marantę lub mąkę kukurydzianą z sokiem pomarańczowym lub wodą i ubijaj do gotującego się syropu. Po powrocie do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, gotować przez zaledwie 2 minuty przed wyjęciem z ognia. Kandyzowana skórka pomarańczowa, jeśli jest używana, może być dodana, gdy syrop jest ciepły. Pozostawić do ostygnięcia. Alternatywną metodą jest podgrzanie syropu tuż przed podaniem, dodając skórkę podczas rozgrzewania syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Aby zrobić bezy: Rozgrzej piekarnik do 120C /Gaz / wentylator piekarnik 100C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Białka ubić na miękkie szczyty, następnie stopniowo ubijać w 2/3 cukru. Kontynuuj ubijanie, aby osiągnąć sztywne szczyty. Pozostały cukier można teraz dodać. Kontynuuj ubijanie, aż beza będzie miała dobrą gęstą kremową konsystencję. Mąkę kukurydzianą i sok z cytryny można teraz ubić, ubijając przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Bezy mogą być utrzymywane w naturalnym kształcie przez łyżki poszczególnych porcji na lekko naoliwionym pergaminie na blasze do pieczenia. Lub łyżka bezy do worka rurowego wyposażonego w 1cm / w zwykłej rurce i rurki Duże kopuły na papierze. Niezależnie od wyboru, ważne jest, aby pozostawić wystarczającą przestrzeń między bezami, aby umożliwić im puchnięcie i wzrost. Można je teraz piec przez 45-50 minut, maksymalnie około 1 godziny. W tym czasie nabierają jasnego koloru, tworząc chrupiącą powłokę pokrywającą środek pianki. Bezy można gotować w wyższej temperaturze-150C/Gaz 2 / piec wentylatorowy 130C - aby nadać nieco więcej koloru. Jeśli tak, Czas gotowania będzie nieco krótszy, około 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Podczas montażu naczynia są dwie opcje: jeśli zostały wykonane bezy w kształcie kopuły, najlepiej złamać wierzchołki, umieszczając pięć lub sześć segmentów mandarynki na każdym z nich, jeśli używasz. Lody można teraz zbierać lub przewijać za pomocą ciepłej łyżki stołowej, zanim usiądziesz na wierzchu bezy. Syrop z kandyzowanymi owocami można teraz skropić, aby zakończyć. Alternatywą jest po prostu usiąść lody i bezy obok siebie, dekorując segmentami, jeśli używasz, i mżąc nad syropem. Niezależnie od tego, co wybierzesz, można je wykończyć lekkim pyleniem cukru pudru, w razie potrzeby, i być może liściem lub gałązką ostrokrzewu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Ciastek/ciasteczek PiernikowychMieszanka Ciastek/ciasteczek Piernikowych
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
MandarynkaMandarynka
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn