Mamon (Biszkopty)

Mamon (Biszkopty)
Mamon (biszkopty) to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny i 5 minut. Jeśli masz cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Mamon (Biszkopty), Mamon (Filipiński Biszkopt), oraz Biszkopty Ananasowo-Karmelowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj 16 filiżanek muffinek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, 1 szklankę cukru, proszek do pieczenia i sól. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i dodać olej, żółtka, startej skórki pomarańczowej, ekstrakt wanilii, sok pomarańczowy, i wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dobrze wymieszać ręcznie, aż będzie gładka, bez grudek.
4
Białka ubić ze śmietaną tatarską do spienienia w dużej szklanej lub metalowej misce. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, kontynuując bicie, aż uformują się miękkie szczyty. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka będą tworzyć miękkie kopce, a nie ostry szczyt. Złożyć mieszaninę mąki na białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Kopce BarKopce Bar
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Powstałe ciasto wlać do przygotowanych kubków muffinek do około 2/3 pełnych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn