Spanakopita mamy Vouli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, miętę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Mama Voula ' S Spanakopita, Gotuj książkę: Mama Voula ' S Spanakopita, oraz Spanakopita.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z 3 łyżki oleju. Gdy olej jest mglisty, dodać pory i czosnek; gotować i mieszać, aż pachnące i bardzo miękkie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać szpinak w garści, składając liście pod łyżką, jak dodać każdą partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4
Niech szpinak więdną i gotować przed dodaniem więcej. Gdy szpinak jest na patelni, doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjąć z ognia i przenieść mieszaninę szpinaku na durszlak nad zlewem. Używając tylnej części łyżki, delikatnie wyciśnij cały nadmiar płynu. Odstawić do ostygnięcia; nadzienie musi nieco ostygnąć, aby ciasto nie stało się rozmokłe. Gdy mieszanina ostygnie, dodać fetę, koperek, miętę i jajka. Złóż składniki razem, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Umyj dno i boki naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali olejem. Pracując z 1 arkuszem na raz, połóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i lekko rozwałkuj, aby pasowało do patelni. Linia dno naczynia z pierwszym kawałkiem ciasta, naciskając na rogach. Odciąć nadmiar nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Nadzienie szpinakowe rozłożyć równomiernie na cieście. Przykryć drugim arkuszem ciasta, przycinając krawędzie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Umyj wierzch olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Piec do góry jest dmuchany i złoty kolor, o 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Odstawić na 10 minut przed cięciem na kwadraty.
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
12
Nuta Składnikowa-Filo
13
W wioskach Grecji ciasto filo jest zwykle rozwijane ręcznie, ale jeśli nie jesteś bardzo utalentowany, prawie niemożliwe jest rozciągnięcie go tak cienkiego, jak jest produkowane maszynowo. Mama Voula robi ciasto ze szpinakiem, które podawane jest w jej rodzinnej wiosce Kalamata, z nieco grubszym filo zamiast typowych cienkich arkuszy. Sprzedawane pod etykietą "country-style filo" (zwane horiatiko w języku greckim), arkusze są grubsze i bardziej elastyczne niż zwykłe cienkie i kruche filo. Jeśli filo w stylu wiejskim nie jest dostępne w dziale zamrażarki na twoim rynku, śmiało zastąp ciasto francuskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj