Malinowy Pudding Cytrynowy
Malinowy budyń cytrynowy to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 215 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, śmietanę z kamienia nazębnego, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Potrójne cytrynowe Ciastka Dla Dzieci z kremem cytrynowym, Malina cytryna Upside-down tea Cakes, oraz Cytrynowe Ciasta Budyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zestaw 6 ramekinów (rozmiar 2/3 filiżanki) w 9-na 13-in. patelnia do pieczenia.
W średniej misce ubij żółtka i cukier granulowany, aż będą gęste i kremowe.
Ubij mąkę, masło, skórkę z cytryny i sok, i mleko do wymieszania.
W głębokiej misce z mikserem na dużych prędkościach ubijać białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż białka utrzymają sztywne, wilgotne szczyty po podniesieniu ubijaka. Wymieszać jedną czwartą białek w mieszaninę żółtkową, aż do wymieszania, a następnie delikatnie złożyć pozostałe białka. Delikatnie złożyć na pół malin.
Łyżka ciasta do ramekins.
Wlać tyle gorącej wody z kranu do pieczenia patelni przyjść 1 w. po bokach ramekinów.
Piec, aż warstwy ciasta są ustawione i topy są złote, 30 do 35 minut.
Wyjmij ramekiny z wody; pozostaw do ostygnięcia co najmniej 30 minut.
Podawać z większą ilością jagód na wierzchu i odrobiną cukru pudru.
Dodać do przodu: schłodzić hermetycznie do 1 dnia; warstwa budyniowa stanie się bardziej wyraźna.