Malinowy Placek Z Podwójną Skórką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na deser, więc dać Malina podwójne ciasto Jar Pie spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 34 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 273 kalorie, 1G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma 28 fanów. Jeśli masz łuszczącą się skórkę masła, skórkę z cytryny, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką, Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić na 1/2 cala kawałki, i zamrozić je podczas pomiaru i wymieszać suche składniki.
Mąkę, cukier i sól połączyć w procesorze i pulsować trzy lub cztery razy, aby wymieszać. Wyjmij kostki masła z zamrażarki, rozrzuć je na mieszaninie mąki i pulsuj, aż mieszanina utworzy grudki wielkości grochu.
Dodaj wodę z lodem, 1 łyżkę na raz i pulsuj, aby wymieszać, dodając wystarczającą ilość wody, aby ciasto się połączyło. Aby ciasto ręcznie: w dużej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Wyjąć kostki masła z zamrażarki i rozprowadzić je równomiernie w mieszaninie mąki, pokrywając je mieszaniną mąki. Zanurz palce w mieszaninie i zacznij szczypać masło i mąkę razem, tworząc cienkie, mączne dyski masła. Kontynuuj pracę z mieszaniną, aż masło zostanie podzielone najpierw na mączne kulki wielkości groszku, a następnie na luźną mieszaninę, która przypomina mokry piasek.
Skropić w 3 łyżki lodowatej wody i używać dłoni jak grzebień do mieszania w płynie tylko do momentu, gdy ciasto trzyma się razem. W razie potrzeby dodawać dodatkową wodę, 1 łyżkę na raz, aż ciasto połączy się w kruchą masę.
Ciasto wyłożyć na czystą, posmarowaną mąką powierzchnię roboczą lub arkusz papieru pergaminowego. Zbierz ciasto razem w Kopiec, a następnie ugniataj je kilka razy, aby je wygładzić. Podziel go na pół i delikatnie wklep i naciśnij każdą połowę w szorstki prostokąt, okrąg lub kwadrat o grubości około 1 cala. Kształt, który wybierzesz, zależy od tego, jaki kształt będzie rozwałkowywać ciasto. Jeśli nie wiesz, jak będziesz używać ciasta w tym momencie, wybierz okrąg. Owinąć w folię lub w pergaminie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 3 dni.
Do ciast: przygotuj osiem słoików pół kufla.
Połowę ciasta wyjąć z lodówki.
Lekko zmyć czystą powierzchnię roboczą. Rozpakuj ciasto, umieść je na mące, a wierzch lekko posmaruj mąką.
Rozwałkuj ciasto na kwadrat o wymiarach 12 do 14 cali i grubości około 1/8 cala.
Wytnij kwadrat na sześć jednolitych kwadratów lub kół.
Rozwałkować pozostałą połowę ciasta w ten sam sposób i wyciąć jeszcze dwa kwadraty lub okręgi tej samej wielkości i osiem okręgów tej samej wielkości co usta słoika. Możesz przewrócić słoik i użyć go do cięcia tych kółek(idealnie pasuje!), lub użyć foremki do ciastek lub ciastek. W razie potrzeby Zbierz resztki ciasta z obu połówek, uformuj w kulkę i rozwałkuj, aby wyciąć więcej kółek. (Przełożyć ciasto tylko raz lub będzie piec trudne.)
Aby wyrównać każdy słoik, trzymaj słoik w dłoni (na przykład lewą ręką, jeśli jesteś praworęczny) i podnieś kwadratowe lub okrągłe ciasto w drugiej ręce. Umieść ciasto nad ustami słoika, a następnie delikatnie wsadź je do słoika, naciskając go na dno i po bokach słoika i centrując go podczas pracy. Następnie za pomocą kciuków delikatnie docisnąć ciasto do boków słoika, obracając słoik powoli w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara. Upewnij się, że ciasto przylega do boków słoika. Nie powinien rozciągać się więcej niż trzy czwarte drogi po bokach słoika. Powtórz, aby wyrównać Pozostałe słoiki.
Alternatywnie, ostrożnie podnieś ciasto okrągłe lub kwadratowe i złóż je na pół. Następnie, ze złożoną stroną w dół i otwartymi krawędziami skierowanymi do góry, spuść ciasto do słoika, otwórz je i naciśnij ciasto od środka na zewnątrz do boków słoika.
Do nadzienia: w misce połącz wszystkie składniki, dodając cukier do smaku.
Delikatnie wymieszać, aby nie zmiażdżyć jagód. Zużyć natychmiast.
Aby napełnić placki: każdy słoik wyłożony ciastem napełnij około 2/3 szklanki. Nie wypełniaj skorupy do góry. (Słoiki powinny być pełne nie więcej niż trzy czwarte.) Chcesz pozostawić co najmniej 1/4 cala ciasta nad nadzieniem odkrytym, aby można było dołączyć górną skórkę. Teraz połóż okrąg ciasta na nadzieniu w każdym słoiku i użyj palców lub widelca, aby delikatnie połączyć krawędzie Skórki.
Wytnij kilka małych ukośników w górnej części każdego ciasta, aby umożliwić odpuszczenie pary. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 24 godzin. (W tym momencie niepakowane ciasta można przykryć pokrywką i zamrozić na okres do 2 miesięcy.)
Rozgrzej piekarnik do 191°. tuż przed pieczeniem, w małej misce, ubij razem jajko i 1 łyżkę wody, aż do wymieszania.
Posmaruj wierzchnią skórkę każdego ciasta mieszanką jajeczną.
Ułożyć słoiki na obramowanej blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec, aż górna i boczna skórka będą złote, około 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na blasze do pieczenia przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Gdy placki ostygną przez 1 godzinę, można je wyjąć ze słoików. Trzymając słoik w dłoni, przytrzymaj drugą ręką ostry, cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi słoika, aby poluzować wszelkie nadzienie, które mogło przykleić się do szkła. Następnie delikatnie odwróć ciasto do dłoni. Powinien wysuwać się ze słoika z niewielkim oporem. Jeśli się przylgnie, delikatnie wyciągnij go, przesuwając nóż wzdłuż wewnętrznej krawędzi słoika. Gdy ciasto ześlizgnie się ze słoika, szybko odwróć go na talerz lub regał do pieczenia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.