Malinowy kakaowy tort kawowy z orzechami laskowymi Streusel
Malinowy kakaowy tort kawowy z orzechami laskowymi Streusel to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki uniwersalnej, mielone orzechy laskowe, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis z deseru pierwsza dziewczyna ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Ciasto dyniowe z orzechami laskowymi Streusel, Malinowy Tort Kawowy Streusel, oraz Malinowy Tort Kawowy Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, orzechy laskowe, cukier i sól połączyć w misce robota kuchennego.
Masło pokroić w drobną kostkę i dodać do mieszanki mąki.Proces, aż mieszanina przypomina mały groszek. Nie pozwól, aby połączyła się w pełni w jedną kulkę ciasta.Przechowywać w lodówce streusel do momentu użycia.Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka 13" x 9" x 2 " patelnia do pieczenia.Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do średniej miski i odstawić.
Masło i cukier połączyć w mikserze stojącym i ubijać, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać mieszankę mąki i ubijać, aż mieszanina po prostu zacznie się łączyć w ciasto.
Połącz jajka, wanilię i śmietanę razem w małej misce. Gdy mikser pracuje z małą prędkością, powoli wlej mieszankę jajeczną do miski.
Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie i całkowicie połączone, o 3 do 5 protokół.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić. Użyj łyżki, aby umieścić 8-10 dollops dżemu malinowego na górze.
Posypać stalówki kakao na górze ciasta, jak również. Używając noża, zawirować dżem i stalówki do ciasta do marmuru.
Posypać streusel na wierzch zawirowanego ciasta.
Piec przez około 25 do 30 minut, aż góra będzie brązowa, a tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przed podaniem.