Malinowy-Cytrynowy Drobiazg
Malinowy-cytrynowy drobiazg to bezglutenowe przepis z 16 porcjami. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Jest to niedrogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mało kto lubi ten deser. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Malinowy-Cytrynowy Drobiazg, Malinowy Drobiazg, oraz Malinowy Drobiazg dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz cukier, sok z cytryny i wodę. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę. Kryj się i wyluzuj.
Ubij jajka, cukier i sok z cytryny w ciężkim średnim rondlu, aby zmiksować.
Dodać masło i skórkę cytryny. Mieszaj na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje do konsystencji budyniu, około 10 minut.
Przenieść do małej miski. Nacisnąć folię na powierzchnię twarogu. Chill until cold, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 3 dni wcześniej.)
Połącz 2 koszyki malin i 1/4 szklanki cukru w misce. Rozgnieść jagody grubo widelcem.
Odstawić do wytworzenia soków, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Ciasto pokroić w poprzek na 8 kawałków.
Pokrój każdy kawałek na 3 paski. Dolna linia 3-quart trifle miski z 8 Paski ciasto, przycinanie do dopasowania.
Skropić 3 łyżkami syropu, posmarować 2/3 szklanki twarogu, a następnie połową puree jagodowego. Powtórz nakładanie warstw. Wierzch z pozostałym ciastem, syropem i twarogiem. Cover; chill overnight.
Ubij śmietanę i 3 łyżki cukru w misce, aż powstaną szczyty; rozłóż na drobnostce. Kopiec pozostałe jagody w centrum.