Malina i trawa cytrynowa drobiazg

Malina i trawa cytrynowa drobiazg
Malina i trawa cytrynowa drobiazg może być tylko deser, którego szukasz. Za 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 52g tłuszczu i w sumie 757 kalorii. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej żywności. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jeśli masz pod ręką wódkę, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Malinowy Drobiazg, Malinowy Drobiazg, oraz Malinowy Drobiazg dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: średniej wielkości szklana miska na drobiazgi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Zrób Syrop z wody i 1 1/2 szklanki cukru, doprowadzając je do wrzenia w rondlu i gotując przez 5 minut. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj trawę cytrynową i pozwól jej parzyć przez około pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Odcedź syrop do miarki, trzymając rondel z trawą cytrynową z 1 strony. Wyjmij około 1/2 do 3/4 szklanki syropu i włóż na patelnię z malinami. Doprowadź do wrzenia i pozwól mu lekko zgęstnieć, zacierając owoce, aby uzyskać konsystencję dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Eliksir GEliksir G
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie zanurz biszkopty w mieszance malinowej i ułóż je na dnie miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj wódkę i około 1/2 szklanki syropu z trawy cytrynowej, w zależności od tego, ile wchłaniają biszkopty, a resztę zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Eliksir GEliksir G
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Paluszki Mięsne O Smaku PepperoniPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni
6
W międzyczasie, aby zrobić krem, podgrzej lekką śmietanę na patelni z syropem z trawą cytrynową, aż prawie się zagotuje, zdejmij ją z ognia i pozwól jej parzyć przez około 15 minut. Przecedzić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny KremJasny Krem
Eliksir GEliksir G
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Ubij żółtka i pozostałe 1/4 szklanki cukru razem i wlej do śmietany w misce. Następnie ponownie ubij i włóż krem z powrotem na ciepło na oczyszczonej patelni. Mieszaj, aż krem zgęstnieje, a następnie polej go drobnymi gąbkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Niech ostygnie.
9
Ubij gęstą śmietanę, aż będzie gęsta, ale nie sztywna, i przykryj warstwę kremu. Użyj około 1 szklanki pozostałego syropu cukrowego, aby zrobić karmel, podgrzewając go w rondlu, aż stanie się złotobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Eliksir GrEliksir Gr
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Skrop karmelizowanym syropem cukrowym warstwę kremu do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Drobiazg działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn