Makrela Faszerowana Z Grilla
Grillowane Nadziewane makrele to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 93g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 907 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.94 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pastę czosnkową, pastę przyprawową goan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszankę przypraw można śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Doskonała Makrela Z Grilla, Koreańska Makrela Z Grilla, oraz Grillowana makrela z soją, limonką i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć i osuszyć wnętrze ryby. Zrób głębokie cięcia po obu stronach ryby. Wymieszać pasty imbirowe i czosnkowe, sól, 1 łyżeczkę oleju i sok z cytryny i wcierać w szczeliny ryby.
Umieścić w niemetalicznym naczyniu, przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzać pozostały olej w małym rondlu nonstick i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
Dodaj liście curry i pastę masala i gotuj na średnim ogniu przez 3-4 minuty, stale mieszając. Jeśli obawiasz się, że sos masala może się palić, Dodaj do garnka posypkę wodą.
Dodaj pomidora i sól i gotuj energicznie przez 6-8 minut, często mieszając. Pomidory całkowicie się rozpadną i zostaniesz z pikantnym, gęstym sosem masala. Smak i dostosować przyprawy.
Natrzyj trochę tej mieszanki farszu na miąższ i wewnątrz szczelin, a resztę wepchnij do jamy.
Włóż rybę z powrotem do lodówki na kolejne 20 minut, jeśli masz czas.
Rozgrzej grill i przykryj patelnię kuchenną folią.
Umieść rybę na wierzchu i gotuj przez 6-7 minut z każdej strony, obracając ostrożnie, aż ryba będzie złotobrązowa i ugotowana.
Podawać z cytryną i ryżem.
Od Anjum ' s New Indian przez Anjum Anand. Copyright © 2008 Anjum Anand; photography copyright © 2008 Vanessa Courtier. Po raz pierwszy opublikowany w USA w 2010 roku przez John Wiley & Sons, Inc.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.